ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОШ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022.ГОД.

Поштовани родитељи, Oбавештавамо вас да ће се пријављивање за упис у први разред у Основну школу „Десанка Максимовић“ Прибој, вршити од 22. марта 2021.године електронским путем преко портала eУправа ( услуга eЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ). Упис ученика у први разред званично почиње 1. априла 2021.године и траје до 31. маја.У циљу олакшања процедуре пријављивања и уписа, родитељима нудимо могућност да пријаву за упис и заказивање тестирања искажу, позивом на број телефона педагога школе 064/58 78 420 или доласком код секретара школе у периоду од 8 до 14h. Приликом уписа детета је потребно доставити ЈМБГ једног од родитеља и ЈМБГ ученика. Директор _____________________ проф. Милија Петрић

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ , НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШИ ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Потребно је да:

– Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацијуeID.gov.rs

– Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

– Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада.

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

– Извод из матичне књиге рођених

– Уверење о пребивалишту-

– Уверење о похађању припремног предшколског програма

– Потврду о обављеном лекарском прегледу

– лекарско уверење

** Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара. Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин. Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.